vrijdag 6 september 2013

Vervolg De bureaucratie van het onderwijs

Dit stukje is een vervolg op mijn blog van 3 september.

Er is nog contact geweest met het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO) in de hoop dat ik misschien met een kort geding nog iets kon bereiken. Maar de vooruitzichten waren niet hoopvol. De mensen bij het CBHO wisten precies waar het over ging. Meerdere lotgenoten hebben zonder succes een zaak aangespannen. 
Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt heeft destijds laten weten dat alle twijfelgevallen volgens de letter moeten worden behandeld. Op welke manier de instelling zijn opleiding heeft weggeschreven, overduidelijk fout of niet fout, is in deze leidend en mijn geval lijdend. Het is volgens mevrouw Bijsterveld namelijk onbegonnen werk om alle studierichtingen te controleren of ze wel of niet voldoen aan de wet WHW (7.45 lid 2 http://maxius.nl/wet-op-het-hoger-onderwijs-en-wetenschappelijk-onderzoek/artikel7.45a/) verteld het CBHO. Waarvan akte.

Geen beweging in te krijgen, en uitzonderingen worden niet gemaakt. Kortom, ik heb me uitgeschreven en ben nu op zoek naar een volgende uitdaging. Iemand nog een tip? 

De hoop voor  lotgenoten in de toekomst: Jasper van Dijk, SP,  Alexander Pechtold en Paul van Meenen, D66 zijn van mijn blog op de hoogte. Mogelijk is dit een positieve beweging naar wat minder bureaucratie en wat meer gezond verstand in onderwijzend Nederland.


Samenvatting van het kastje naar de muur

HAN wijst naar DUO
De reactie van de HAN is: Destijds moesten studenten van de vrije studierichting ingeschreven worden voor de ISAT code van de lerarenopleiding. Er is ook geen alternatieve code voor de vrije studierichting. We kunnen deze studenten daarom niet voor iets anders inschrijven. Er is ook geen sprake van een fout die wij kunnen herstellen.


De ombudsman wijst naar HAN
De reactie van de Ombudsman is: De oorzaak ligt in de registratie van de vorige opleiding in het centraal register; de opleiding die u destijds hebt gevolgd wordt daarin als lerarenopleiding aangemerkt. De gegevens in dat register komen van de onderwijsinstellingen zelf; DUO beheert het alleen maar en kan het dan ook niet wijzigen.
De Nationale ombudsman kan u hiermee niet verder helpen, omdat hij zich niet kan uitlaten over de hoogte van het collegegeld en de toepassing van de regels hieromtrent. 

ArtEZ wijst naar de anderen
De reactie van ArtEZ is: Na overleg met het hoofd financi├źn van ArtEZ te hebben gehad, kan ik je helaas geen goed nieuws brengen.
Wij (lees ArtEZ) kunnen aan jouw situatie niets veranderen.
Dat betekent dus dat je, doordat je een diploma hebt behaald van een docentenopleiding, een instellingstarief van € 8.780,00 zou moeten gaan betalen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten