vrijdag 13 september 2013

Acties werpen hun vruchten af, eerste fase speeltoestel Fredericusschool

Na 1,5 jaar hard werken hebben we eindelijk resultaat. 

Afgelopen  woensdag werd  officieel het nieuwe speeltoestel voor de kleuters geopend van de Fredericusschool te Velp. Het speeltoestel heeft wigwamachtige vormen en de kleuters hebben in hun zelf geverfde indianenkleding een aandoenlijke dans laten zien.Nu ons nog even flink inzetten om ook voor de oudere leerlingen een prachtig toestel neer te zetten. We hebben verschillende acties uitgezet om geld in te zamelen: 
  • Er is een stichting gelanceerd  vriendenfredericusschool.nl Hier kan vrijblijvend een donatie worden gestort 
  • Er worden door de leerlingen momenteel loten verkocht voor Jantje Beton, de helft van de opbrengst is voor het speeltoestel
  • We zamelen statiegeldflessen in
  • 27 september is er weer een speelgoed- en kinderkledingbeurs
  • 4 oktober hebben we Bag2school actie
  • en in het voorjaar wordt er door de leerlingen een sponsorloop gedaan

Als iemand nog een leuke geldschieters weet dan hoor ik dat graag. 
De school krijgt van de overkoepelend orgaan Delta slechts €500,00 als bijdrage voor een speeltoestel en de gemeente Rheden draagt helemaal niets bij. Dit toestel wat op de film te zien is heeft bijna €10.000,00 gekost. We hebben nog €15.000,00 nodig om het tweede deel te kunnen realiseren. Het is bijna te gek voor woorden dat een paar enthousiaste ouders "die het héél belangrijk vinden dat kinderen lekker buiten kunnen spelen" zich enorm inzetten om dit titanen project voor elkaar te krijgen.

Alle tips zijn welkom!Geen opmerkingen:

Een reactie posten