donderdag 9 juli 2015

Hoe maak je een tekenrobot/ scribblebot


Wat heb je nodig
  • Een leeg bakje
  • duct tape
  • vier stiften
  • melkschuimer
  • knutselmateriaal naar eigen idee
Een groot vel papier of iets vergelijkbaars waarop de tekenrobot kan tekenen.




Stap 1
Plak de vier stiften met duct tape vast aan de binnenkant van een bakje. Zorg dat de stiften op gelijke afstand van elkaar zitten.



Stap 2
Plaats het bakje rechtop, haal de doppen van de stiften en controleer of alle stiften tekenen bij het voortbewegen. Zo niet plaats dan de stift iets naar boven en onder. Zo dat uiteindelijk alle stiften wel tekenen op papier.



Stap 3
Doe de doppen weer op de stiften, en plaats de melkschuimer boven op het bakje zoals bij de foto hieronder, en plak hem vast met duct tape.



Stap 4
Nu kan je naar eigen inzicht dit basis model versieren.
PAS OP! Plak niets voor/op het aan- en uit knopje en het klepje van de batterijhouder van de melkschuimer. En zorg ook dat de schuimer niet belemmerd wordt in het draaien. Dus ook dat er geen losse sliertjes of stof, watten of wat dan ook om het staafje van de schuimer kan draaien. Want als dat gebeurd trek je het motertje kapot en heb je niets meer. 

Hieronder voorbeelden ter inspiratie voor het versieren van je robot.




Stap 5

Als je robot helemaal af is zet dan je robot op een groot vel papier. Een stuk van een kartnonendoos of een restje van een rol behang of bedenk het zelf.

Haal de doppen van de stiften en zet de  robot aan.
En beweegt hij zich vooruit?
Waarschijnlijk niet! 
Bedenk nu eens zelf waarom hij het niet doet, en wat je kan veranderen hieraan.

Als je er echt niet achter kom dan staat onder aan deze Blog de tip wat je moet doen.


Heel veel plezier met het maken en uitproberen. En succes!!!


Hier een filmpje van een tekenrobot in werking.





Nog even dit

Deze tekenrobots komen ook voorbij in mijn workshopreeksen die ik geef. Dus vind je het niks om het zelf allemaal uit te zoeken en wil je begeleiding. Kijk dan op www.embellir.nl wanneer ik de workshops geef.
Ook kan je me inhuren om deze tekenrobots te komen maken op je verjaardagsfeestje of als gastdocent. 
Neem dan hier contact met me op.



Tip: Wanneer je robot niet wil voortbewegen moet je het volgende doen: Doordat je staafje van de melkschuimer nog keurig recht is, beweegt je robot zich niet voort. Door deze een klein beetje te buigen zal hij wel van zijn plaats komen. Je kan hier mee spelen, hoe krommer je hem buigt hoe wilder hij wordt, zoek naar wat voor jou robot het beste is.